ua en ru

Суд у США скасував заборону на продаж Galaxy Nexus від Samsung

Апеляційний суд США скасував заборону на продаж смартфона Galaxy Nexus від Samsung. Про це повідомляє "Росія-24".
Дане рішення може ускладнити технологічним компаніям використання судової системи для боротьби з конкурентами. Професор юридичних наук університету Santa Clara Коллен Чен вважає, що в майбутньому суди будуть рідше забороняти продаж спірних пристроїв до винесення остаточного рішення.

Наприкінці серпня Apple виграла справу проти Samsung. Каліфорнійський окружний суд вирішив, що корейська компанія скопіювала кілька запатентованих американською компанією функцій і тим самим порушила її права інтелектуальної власності, і наклала на Samsung штраф у 1,05 млрд дол.

Але у вищестоящій інстанції порахували, що Apple не представила достатніх доказів того, що покупці придбали продукцію Samsung лише за наявності спірних функцій. "Цілком імовірно, що продукція Samsung продавалася б так само добре і без запатентованих функцій. У такому випадку, навіть якщо збиток від конкуренції на ринку зі спірним пристроєм є значним, збиток від імовірно вчиненого правопорушення (єдиний збиток, що має відношення до справи) мізерно малий", - говориться в рішенні апеляційного суду.

Читайте також: Samsung майже подвоїв прибуток на тлі зростання продажів смартфонів

Суд розглядав порушення тільки одного патенту, в якому описана функція одночасного пошуку інформації в декількох місцях. Наприклад, пошуковий запит може бути одночасно спрямований на декілька пошукових серверів і зроблений на самому пристрої.

У свою чергу, Apple не планує відступати. У грудні пройдуть слухання, на яких буде розглянута вимога Apple по відновленню заборони на продаж Galaxy Tab 10.1.

Нагадаємо, що на цьому тижні планшет тимчасово "разбанили" за рішенням апеляційного суду. Apple розраховує домогтися безстрокової заборони, і крім Galaxy Tab 10.1 в списку присутні 8 моделей смартфонів від Samsung, включаючи Galaxy S III.