ua en ru

Найбільш швидкозростаючою економікою в 2015 р. буде Китай - Bloomberg

Найбільш швидкозростаючою економікою 2015 р. буде Китай. Результати відповідного дослідження опублікувало агентство Bloomberg.

Агентство Bloomberg опитало експертів-економістів про те, які країни будуть лідерами економічного зростання в 2015 р. Верхні рядки рейтингу займають держави Азії та Африки.

Найбільш швидкозростаючою економікою 2015 р., згідно з дослідженням Bloomberg, буде Китай, економіка якого зросте на 7% (у четвертому кварталі минулого року цей показник становив 7,3%).

Друге і третє місця в списку найбільш швидкозростаючих економік зайняли Філіппіни і Кенія. Зростання ВВП обох країн в наступному році перевищить 6%. Філіппіни аналітики називають одним з головних бенефіціарів зниження цін на нафту. Що стосується Кенії, то там високі темпи економічного зростання і раніше супроводжуються вкрай високим рівнем бідності та безробіття. У першу п'ятірку також входять Індія та Індонезія із зростанням ВВП більше 5%. Країни першої п'ятірки рейтингу в 2015 році забезпечать 16% зростання світового ВВП.

Найбільша економіка Африки - нігерійська - в 2015 р. зросте на 4.9% (це 6-й показник у списку). У десятку швидкозростаючих країн увійшли Малайзія, ВВП якої знизився на тлі дешевої нафти, Перу, Таїланд та ОАЕ.

Економіка США з прогнозирующимся зростанням на 3% в список найбільш швидкозростаючих економік не потрапила. Економіка Великобританії в 2015 р. продемонструє зростання на 2,6%. У середньому світова економіка в 2015 році зросте на 3,2%, а в 2016 р. - на 3,7%. У попередні два роки зростання світового ВВП становив 3,3%.

Усього в дослідженні Bloomberg були проаналізовані економіки 57 країн.

Нагадаємо, Україна має намір наростити експорт с/г продукції в Китай.