ua en ru

"Самопоміч" вимагатиме від Гройсмана розслідувати прийняття присяги Немировським

"Самопоміч" вимагатиме від Гройсмана розслідувати прийняття присяги Немировським Фото: Єгор Соболєв

Немировський міг не знати, що ЦВК не зареєстрував його нардепом

Фракція "Самопоміч" вимагатиме від спікера Верховної Ради Володимира Гройсмана розслідувати прийняття присяги Андрієм Немировським. Про це РБК-Україна повідомив народний депутат України від фракції "Самопоміч" Єгор Соболєв.

"Ми будемо вимагати від спікера Ради негайного розслідування, як апарат Ради не міг перевірити документи і дозволити будь-якому народному депутату включно з депутатом, обраним від "Самопомочі" приймати присягу. Так, завтра людина зайде з вулиці, скаже: я теж обраний, і теж зможе принести присягу. Це ганьба і в першу чергу ганьба людей, які відповідають за перевірку документів і за порядок денний", - сказав Соболєв.

Соболєв зазначив, що депутат Немировський міг не знати, що ЦВК не зареєстрував його нардепом.

"Коли я сам проходив цю процедуру, то сам не знав, які є правильні обставини ... Ми всі здавали документи включно з деклараціями, автобіографіями і трудовими книжками, після цього приходили до парламенту і приносили присягу, це що визнавала ЦВК, це вже відповідальність ЦВК", - сказав Соболєв.

Нагадаємо, в сесійній залі Верховної Ради України новообрані народні депутати Рефат Чубаров і Андрій Немировський прийняли присягу нардепа.