ua en ru

"Самопоміч" подала в суд позов про заборону партії Пушилина

"Самопоміч" подала в суд позов про заборону партії Пушилина Фото: Денис Пушилин

Позов спрямований у Окружний адміністративний суд міста Києва

Депутати фракції "Самопоміч" направили позов в Окружний адміністративний суд міста Києва щодо заборони партії лідера бойовиків Дениса Пушилина "Ми маємо за мету". Про це під час брифінгу повідомили депутати фракції Олена Сотник і Руслан Сидорович, які є відправниками позовної заяви, передає прес-служба "Самопомичи".

"Партія Пушилина на даний момент є зареєстрованою, і може брати участь у місцевих виборах. І на превеликий жаль, Міністерством юстиції не було здійснено жодної перевірки щодо антидержавної діяльності цієї організації, і її керівника", - констатувала Сотник.

Депутати відзначили, що давати можливість партії Пушилина брати участь у місцевих виборах - це можливість відкрити для її участі у довиборах у Верховну Раду. У партії впевнені, що судовий позов має бути розглянутий як можна швидше.

Відзначимо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що на сайті ЦВК у списку партій, які можуть взяти участь у виборах, знаходиться партія "Ми маємо за мету" ("Ми маємо мету"). Лідером даної партія є "в. о. голови" парламенту самопроголошеної "Донецької народної республіки" Денис Пушилин. У ЦВК у відповідь на цю інформацію заявили, що рішення про реєстрацію партії прийняв Мін'юст, а ЦВК ще не прийняв рішення про участь тієї чи іншої партії в місцевих виборах 25 жовтня.