ua en ru

Літаки іранської державної авіакомпанії не зможуть заправлятися в аеропорту Женеви через торгові санкції

Федеральне управління цивільної авіації (FOCA) Швейцарії повідомило, що літаки іранської державної авіакомпанії Iran Air не зможуть заправлятися в женевському аеропорту. Про це передає телеканал PressTV.

"Щотижневий рейс Тегеран-Женева не був скасований, але Iran Air повинна отримувати паливо в інших країнах, таких як Сербія", - повідомив прес-секретар FOCA Антон Колер.

Geneva Fuelling Services Company, яка відповідає за постачання палива для аеропорту Женева, заявила, що їй було заборонено мати торговельні відносини з Iran Air з кінця квітня через торгові санкції проти Ірану. Проте МЗС Швейцарії і Державний секретаріат з економічних справ доручили паливній компанії знайти "прагматичне рішення", яке дозволило б вирішити ситуацію. Але зараз компанія повідомила, що таке рішення не було знайдено, і санкції проти Iran Air будуть введені.

Тегеран вже заявив, що вживатиме заходів, якщо європейські країни будуть відмовлятися надавати паливо для іранських літаків під тиском США.

Раніше Іран також припинив заправки деяких пасажирських літаків західних авіакомпаній.

Сім місяців тому BP, Shell, а також ряд інших нафтових компаній повідомили, що більше не будуть заправляти іранські літаки через односторонні санкції, накладені на Іран. Французька Total і австрійська OMV послідували їх прикладу в березні.