ua en ru

Літаки 13 тис. разів порушували повітряний простір України, здійснюючи рейси в Крим

Літаки 13 тис. разів порушували повітряний простір України, здійснюючи рейси в Крим Фото: прокуратура (РБК-Україна)

Також 182 громадянина іноземних держав здійснили в'їзди на півострів

Іноземні літаки 13 тис. раз здійснили рейси на окупований півострів Крим в порушення авіапростору України. Про це повідомляє прес-служба Прокуратури Автономної республіки Крим (АРК).

"Що стосується здійснення екіпажами іноземних повітряних суден регулярних міжнародних рейсів на тимчасово окупованій території, під час досудового розслідування було встановлено близько 13 тис. порушень повітряного простору України", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби прокуратури АРК, на сьогоднішній день, в рамках кримінального провадження, процесуальне керівництво якого здійснюється прокуратурою АР Крим, встановлено також 182 громадянина іноземних держав, які вчинили в'їзди і виїзди на територію Криму.

Відзначається, що в порівнянні з 2016 роком, у поточному році у закриті порти окупованого півострова зменшилася кількість заходів морських суден, зокрема, завдяки своєчасному реагуванню компетентних органів відповідних країн ЄС.

Крім цього, нещодавно керівництво палати судноплавства торгово-промислової палати Туреччини направило усім суб'єктам морських перевезень і портового бізнесу циркулярні листи, в яких зазначається про заборону заходу в порти Туреччини суден, які прибувають з регіону Криму і його портів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Російській Федерації заявили, що про компенсації Україні за анексію Криму "не може бути й мови".