ua en ru

Літак Ан-132D провів перший політ

Літак Ан-132D провів перший політ Фото: літак Ан-132D

Під Києвом успішно провели перший політ багатоцільового літака Ан-132D

Сьогодні, 31 березня 2017 року, новий легкий багатоцільовий літак Ан-132D, до створення якого були залучені провідні компанії світу, здійснив перший політ. Про це йдеться в повідомленні Державного концерну "Укроборонпром" у Facebook.

"Новітній літак Ан-132D успішно здійснив свій перший політ. Після приземлення на аеродромі "Гостомель, екіпаж літака зустрів президент України Петро Порошенко і високопоставлені державні чиновники", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що спочатку пілоти протестували обладнання на злітній смузі, після чого з першого разу Ан-132D піднявся в повітря.

В "Укроборонпромі" зазначили, що це перший літак, який побудувало ДП "Антонов" без російських комплектуючих. Рішення про реалізацію цього проекту було прийнято в травні 2015 року після укладення контракту з компанією з Taqnia Aeronautics з Саудівською Аравією.

До створення літака були залучені провідні компанії світу, зокрема, Pratt&Whitney Canada і Honeywell, які поставили двигуни, кабіну, а також інші бортові електронні системи.

Новітній літак Ан-132D успішно здійснив свій перший політ. Після приземлення на аеродромі Гостомеля, екіпаж літаку зустр...

Опубліковано Державний концерн "Укроборонпром" 31 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше в "Укроборонпромі" опублікували інфографіку імпортозаміщення комплектуючих з РФ.