ua en ru

Саміт "Східного партнерства" має спільне бачення щодо України, - Порошенко

Саміт "Східного партнерства" має спільне бачення щодо України, - Порошенко Фото: Порошенко в Брюсселі (president.gov.ua)

Також актуальним є вивчення питання доступу до Шенгенського Союзу

Президент Петро Порошенко підкреслив, що під час саміту "Східного партнерства" його учасниками було вироблено спільне подальше бачення перспектив України, яке було вперше продемонстровано під час саміту Україна-ЄС в Києві влітку 2017 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"Сьогодні нам вдалося включити у фінальну резолюцію саміту "Східного партнерства" проект подальшого бачення України - мова йде про" Східне партнерство + ", доступ до єдиного цифрового і енергетичного ринку Митного союзу", - підкреслив Порошенко.

Президент також повідомив, що актуальним є вивчення питання доступу до Шенгенського Союзу, який розширює можливості безвізового режиму для українців.

Порошенко також повідомив, що "під час переговорів за участю президента Єврокомісії, Європейського комісара, включаючи Єврокомісара Йоганнеса Хана, ми домовилися про те, що Маршал-план для України - концентрація всіх ресурсів, який має Європейський Союз в єдиний документ, побудова дорожньої карти - також нами буде оброблено".

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко у ході виступу на пленарній сесії п’ятого саміту "Східного партнерства" у Брюсселі заявив, що Україна розраховує на "чотири союзи" з Європою.