ua en ru

Саміт Україна - ЄС стартує сьогодні у Києві

Саміт Україна - ЄС стартує сьогодні у Києві Фото: Україна - ЄС (ec.europa.eu)

Саміт Україна - ЄС триватиме 2 дні

Саміт Україна - ЄС почнеться в Києві сьогодні, 12 липня, і триватиме 2 дні. Про це повідомляє представництво Євросоюзу в Україні.

Саміт Україна - ЄС: головні теми

Повідомляється, що на 19-му саміті сторони відзначать завершення процесу ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС і недавнє набуття чинності безвізового режиму для громадян України.

Євросоюз на саміті представлятиме президент Європейської Ради Дональд Туск і президент Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер. Україну представлятиме президент Петро Порошенко. У саміті також візьмуть участь Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки, віце-президент Європейської Комісії Федеріка Могерини, віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс і єврокомісари Йоханнес Хан і Сесілія Мальмстрем.

"Цей саміт надасть можливість учасникам підтвердити тісне партнерство між ЄС та Україною, а також обговорити прогрес українських реформ та їх підтримку з боку ЄС", - повідомили в представництві.

Серед інших тем саміту Україна - ЄС питання, пов'язані з конфліктом на Донбасі, а також регіональні питання та питання зовнішньої політики. Серед них - відносини з Росією, енергетична безпека та підготовка саміту Східного партнерства, який запланований у Брюсселі в листопаді 2017 року.

Президент України Петро Порошенко раніше заявляв про намір обговорити на саміті перехід на новий етап партнерства між Україною та ЄС.

"Вже завтра ми з лідерами ЄС скоординуємо в Києві під час саміту як забезпечити максимально ефективне і швидке досягнення цілі, закладеної в Угоді, і перейти на новий етап нашого партнерства", - повідомив президент.

Саміт Україна - ЄС: програма

12 липня 2017 року

  • 19:30 - Робоча вечеря з президентом України Петром Порошенком

13 липня 2017 року

  • 10.45 - Прибуття делегації ЄС в Адміністрацію президента
  • 11.00 - Пленарне засідання 19-го саміту ЄС-Україна
  • 12.30 - Спільна прес-конференція (президенти Туск, Юнкер і Порошенко)
  • 13.00 - Робочий обід