ua en ru

Саміт Україна-ЄС: в Брюсселі підпишуть меморандум про співпрацю у сфері енергетики

Саміт Україна-ЄС: в Брюсселі підпишуть меморандум про співпрацю у сфері енергетики Фото: віце-прем'єр-міністр Іванна Климпуш-Цинцадзе ("УНІАН")

Крім того, буде підписана угода щодо фінансування антикорупційних зусиль в Україні

На саміті Україна-ЄС у Брюсселі буде підписано меморандум про співпрацю у сфері енергетики. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, саміт, який відбудеться 24 листопада, свідчить про високий рівень політичного діалогу, який підтримується між Україною і Євросоюзом.

"Ми очікуємо, що отримаємо запевнення в подальшому визнання повноцінної територіальної цілісності України, що продовжиться політика невизнання анексії Криму, що почуємо сигнали щодо майбутнього рішення Європейської ради про продовження санкцій проти РФ у зв'язку з її порушенням мінських домовленостей і невиконанням пунктів щодо безпеки", - зазначила Климпуш-Цинцадзе

Вона підкреслила, що очікується підписання двох угод з ЄС. Перша стосується фінансування антикорупційних зусиль в Україні, друга - стратегічний меморандум про співпрацю у сфері енергетики.

"Мова буде йти і про підтвердження рішення, яке було прийнято Радою постійних представників країн ЄС щодо надання Україні безвізу", - додала віце-прем'єр-міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на саміті Україна-ЄС, який відбудеться 24 листопада, Брюссель може виділити Києву 15 млн євро на боротьбу з корупцією і 104 млн євро на реформи.