ua en ru

Саміт Україна ЄС: безвізовий режим викликає зауваження у ряду країн

Саміт Україна ЄС: безвізовий режим викликає зауваження у ряду країн Фото: Мартін Шульц розповів про проблеми з безвізовим режимом

Про це заявив президент Європейського парламенту Мартін Шульц

Ряд країн Європейського союзу мають зауваження з приводу запровадження безвізового режиму з Україною. Про це на полях саміту Україна-ЄС заявив президент Європейського парламенту Мартін Шульц, повідомляє прес-служба Єврокомісії.

Голова Європарламенту зазначив, що не тільки Франція блокує введення безвізового режиму з Україною.

"Мені відомо про те, що також Бельгія, Італія, Німеччина та низка інших країнах мають зауваження. Це (введення безвізового режиму з Україною, - ред.) залежить не від результату виборів у Франції, а від здатності членів ЄС домовиться", - зазначив Шульц.

Він додав, що Європарламент зробив усе можливе для прийняття остаточного рішення.

"Ми готові. Ми підготували всі, включаючи голосування в профільних комітетах щодо візової лібералізації, з одного боку, і, з іншого боку, з приводу так званого механізму припинення", - заявив Шульц.

Остаточне рішення залежить від Євроради, а не від Європарламенту, розповів він. Шульц висловив сподівання, що європейські держави знайдуть рішення проблем.

Саміт: безвізовий режим для України

Крім того, глава Європарламенту закликав звертати увагу не тільки на питання про візовий режим, але і на ратифікацію Угоди про асоціацію з ЄС.

"Те, що б я сьогодні також хотів обговорити, це рішення Нідерландів. У нас є не ратифікована Нідерландами угоду, у них пройшов референдум. Тому я думаю, ми повинні не тільки обговорювати лібералізацію візового режиму, але і проблеми з Угодою про асоціацію", - підкреслив Шульц.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ведення безвізового режиму між ЄС та Україною можуть відкласти до весни 2017 року - виборів у Франції.