ua en ru

Саміт Україна-ЄС: в АПУ назвали головні теми зустрічі

Саміт Україна-ЄС: в АПУ назвали головні теми зустрічі Фото: Костянтин Єлісєєв (РБК-Україна)

Україна представить європейським партнерам свої досягнення

На саміті Україна-ЄС, який пройде 12-13 липня у Києві, головними будуть теми асоціацію України і Євросоюзу та безвізовий режим. Про це повідомив в ефірі Радіо Свобода заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

"Якщо коротко, то це буде саміт асоціації і саміт" безвиза". Буде дуже широка порядок денний", - заявив Єлісєєв.

За його словами, також будуть обговорюватися питання регіональної безпеки, зокрема, ситуація з безпекою на кордоні з Придністров'ям.

Крім того, зазначив Єлісєєв, буде приділено час обговорення підготовки до саміту "Східного партнерства", який відбудеться восени в Брюсселі.

Заступник голови АПУ підкреслив, що Україна має намір показати своїм європейським партнерам, чого вона досягла за останні три роки на шляху глобального реформування державного устрою.

"Головне, що світові лідери повинні побачити - ті досягнення і перемоги на шляху реформ, які демонструє сьогодні наша держава. Нам ще є що робити, але те, чого ми досягли за останні три роки, ми повинні продемонструвати нашим партнерам", - сказав Єлісєєв.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко має намір 12 липня обговорити з лідерами Європейського Союзу перехід на новий етап партнерства.