ua en ru

Саміт в Ризі: ЄС не може відкладати рішення по Україні, - Шульц

Саміт в Ризі: ЄС не може відкладати рішення по Україні, - Шульц Фото: Мартін Шульц

Шульц заявив, що рішення потрібно приймати відразу

Голова Європейського парламенту Мартін Шульц заявив, що Європейський союз не може відкладати рішення щодо України. Про це він заявив в рамках саміту в Ризі, прибувши на вечерю до Президента Латвії Андріса Берзіньшу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз не час для дебатів і довгострокової концепції щодо України. Рішення потрібно приймати відразу. Рішення, які нам потрібні, - це інвестиції в Україну, її зростання, працевлаштування. Нам також необхідно бачення того, яким чином ми можемо наблизити наших східних партнерів в Європу", - сказав Шульц.

Шульц також підкреслив, що в ЄС немає місця для диктаторства.

"Ми потребуємо диференціації між одними країнами та іншими. Ми не можемо сказати, що всі меседжі саміту є однаковими для всіх країн. Диктаторства, наприклад, немає місця в ЄС, натомість ми потребуємо демократії, це ясно. Демократичні країни будуть потребувати економічної підтримки", - сказав Він, відповідаючи на питання про долю Білорусі, Азербайджану та Вірменії.

Зазначимо, що саміт "Східного партнерства" проходить в Ризі 21-22 травня.

Нагадаємо, голова Європейської ради Дональд Туск підкреслив, що проект ЄС щодо інтеграції з країнами колишнього СРСР "Східне партнерство" не направлений проти Росії.