ua en ru

Саміт лідерів США і КНДР: опубліковано текст підсумкової угоди

Саміт лідерів США і КНДР: опубліковано текст підсумкової угоди Фото: зустріч Кім Чен Ина і Дональда Трампа (facebook.com/WhiteHouse)

Документ являє собою декларацію про намір обох країн будувати "нові відносини"

Сполучені Штати Америки, Північна Корея мають намір розвивати "нові відносини" між країнами. Текст угоди за підсумками саміту в Сінгапурі опублікував американський телеканал CNN, нижче наводиться переклад документа.

Президент США Дональд Дж. Трамп і лідер Корейської Народно-Демократичної Республіки Кім Чен Ин провели перший історичний саміт в Сінгапурі 12 червня 2018 року.

Президент Трамп і лідер Кім Чен Ин "здійснили всебічний, глибокий і щирий обмін думками" з питань, пов'язаних із встановленням нових відносин між США і КНДР та побудовою міцного і надійного мирного режиму на Корейському півострові. Президент Трамп зобов'язався надати гарантії безпеки КНДР, а Кім Чен Ин підтвердив свою тверду прихильність повній денуклеаризації Корейського півострова.

Будучи переконаними в тому, що встановлення нових відносин між США і КНДР буде сприяти миру і процвітанню Корейського півострова та всього світу, і, визнаючи, що зміцненню довіри посприяє денуклеаризація Корейського півострова, президент Трамп і лідер Кім Чен Ун заявляють, що:

  • Сполучені Штати і КНДР зобов'язуються встановити нові відносини між США і КНДР у відповідності з бажанням народів двох країн миру і процвітання;
  • Сполучені Штати і КНДР приєднаються до зусиль по створенню міцного і стабільного мирного режиму на Корейському півострові;
  • Підтверджуючи декларацію Панмунджома від 27 квітня 2018 року, КНДР зобов'язується домагатися повної денуклеаризації Корейського півострова;
  • Сполучені Штати і КНДР продовжать пошук та ідентифікацію останків військовополонених і зниклих безвісти в роки Корейської війни.

Визнаючи той факт, що саміт США-КНДР - перший в історії - був епохальною подією, яка має велике значення для подолання багаторічної напруженості і військових дій між двома країнами і для нового майбутнього, президент Трамп і лідер Кім Чен Ин зобов'язуються повністю і оперативно виконувати положення спільної угоди. Сполучені Штати і КНДР зобов'язуються провести такі переговори за участю держсекретаря США Майком Помпео і відповідним високопосадовцем КНДР в найкоротші терміни для реалізації результатів саміту США і КНДР.

Президент США Дональд Дж. Трамп і лідер КНДР Кім Чен Ин зобов'язалися співпрацювати в цілях розвитку нових відносин між США і КНДР і сприяння миру, процвітання і безпеці на Корейському півострові.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ціни на нафту виросли після заяв Трампа та Кім Чен Ина.