ua en ru

Саміт лідерів ЄС і США, в якому візьме участь Байден, відбудеться 15 червня

Саміт лідерів ЄС і США, в якому візьме участь Байден, відбудеться 15 червня Фото: президент США Джо Байден (Getty Images)
Автор: РБК-Украина

Саміт лідерів Європейського Союзу та Сполучених Штатів відбудеться 15 червня. Зокрема, в ньому візьме участь президент США Джо Байден.

Про це йшлося під час зустрічі генсека Європейської зовнішньополітичної служби Стефано Санніно та заступника держсекретаря США Венді Шерман, передає прес-служба ЄС.

"Вони вітали майбутній саміт ЄС-США, який відбудеться 15 Червня, як важливий крок в активізації трансатлантичного партнерства", - йдеться в повідомленні.

Санніно і Шерман підкреслили загальну зацікавленість ЄС і США у зміцненні заснованого на правилах міжнародного порядку і зобов'язалися продовжувати тісну співпрацю на підтримку демократичних цінностей, глобальної та регіональної стабільності і загальних прав людини.

Крім того, сторони обговорили ряд зовнішньополітичних питань, що становлять взаємний інтерес, таких як Росія, Україна і Білорусь, а також недавнє насильство в Ізраїлі, на Західному березі і в Секторі Газа.