ua en ru

Саміт G20: в Гамбурзі відбулися зіткнення між поліцією і демонстрантами

Саміт G20: в Гамбурзі відбулися зіткнення між поліцією і демонстрантами Фото: місце зустрічі G20 (hamburg-messe.de)

Мирне наметове містечко намагалася розігнати поліція

Увечері 2 липня гамбурзька поліція перешкодила демонстрантам заночувати в наметовому містечку на Энтенвердере, передає DW.

Організатори акції заявили, що дії поліції неправомірні, оскільки суперечать рішенню суду. Раніше Адміністративний суд Гамбурга дозволив протестувальникам розташуватися на площі 16 тисяч квадратних метрів на Ентенвердері.

На місці демонстрації ввечері в неділю перебували близько 600 осіб, деякі з них почали встановлювати намети. Після цього сотні поліцейських оточили табір, але пізніше відійшли.

Представник поліції стверджує, що демонстранти кидали в правоохоронців повітряні кульки з фарбою. Поліцейські застосували проти кількох учасників акції перцевий спрей. За даними поліції, одного протестувальника затримано.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що тисячі мирних демонстрантів вийшли на вулиці Гамбурга, щоб висловити незгоду з політикою німецьких властей. За кілька днів до відкриття саміту країн Великої двадцятки в Гамбурзі відбулися перші сутички між противниками політики G20 і поліцією. Саміт Великої двадцятки відбудеться 7-8 липня в Гамбурзі.