ua en ru

У Сальвадорі правоохоронці конфіскували понад 550 кг кокаїну

У Сальвадорі правоохоронці конфіскували понад 550 кг кокаїну Фото: правоохоронці виявили 552 кг кокаїну (twitter.com FUERZARMADASV

Вартість виявленого наркотику оцінюється у 13,8 млн доларів

Військово-морські сили Сальвадору виявили на судні 552 кг кокаїну. Про це заявив генеральний прокурор країни Дуглас Мелендес, зазначено у Twitter прокуратури.

Вартість виявленого наркотику оцінюється у 13,8 млн доларів.

У Сальвадорі правоохоронці конфіскували понад 550 кг кокаїну

Видання Diario Libre зазначає, що підозріле судно було помічено в затоці Фонсека, після чого його переслідували більше п'яти годин до пляжу в департаменті Ла-Пас.

Повідомляється, що екіпаж залишив судно і зник у невідомому напрямку. На ньому знайшли 12 пакетів із кокаїном.

Нагадаємо, у вересні 2011 року Сполучені Штати Америки внесли Сальвадор і Беліз у список держав, що вважаються основними виробниками і розповсюджувачами наркотиків.

Як писало РБК-Україна в кінці серпня, бельгійські правоохоронці виявили символіку однієї з російських партій на рекордній партії кокаїну на 100 млн євро. Повідомлялося, що вантаж виявили в порту Гента. За даними бельгійської сторони, вилучена партія кокаїну вагою у 2 тонни є рекордною в історії країни.

Додамо також, що на початку року в Аргентині заарештували дипломатичного представника РФ через знайдені 400 кг кокаїну в пошті російського посольства. Пізніше стало відомо, що до операції з доставки кокаїну з Аргентини в РФ причетний колишній директор Федеральної служби безпеки Микола Патрушев. Аргентинська сторона замінила кокаїн на борошно і провела викривальну операцію.