ua en ru

Сакварелідзе заявив про спроби зірвати конкурси по набору нових прокурорів

Сакварелідзе заявив про спроби зірвати конкурси по набору нових прокурорів Фото: Давид Сакварелідзе

Сакварелідзе: нинішня система чинить опір і ми стикаємося з постійними спробами впливати на процес

Стара система прокуратори намагається зірвати конкурси по набору нових прокурорів. Про це заявив заступник генерального прокурора України Давид Сакварелідзе сьогодні в ході брифінгу, передає кореспондент РБК-Україна.

"Що стосується тестування, хочу заявити, що досі в Україні не було спроби в системі прокуратури організувати відкритий конкурс такого масштабу - одночасно по всій Україні змінюються 700 посадових осіб. Весь процес організований на високому рівні, за активної участі висококваліфікованих фахівців і міжнародних організацій, за підтримки наших західних партнерів. Зроблено все, щоб ніхто, жоден чиновник вищої ланки, не міг впливати на процес, і результати тестування виключають можливості підтасовування. В той же час, хочу визнати, що нинішня система чинить опір і ми стикаємося з постійними спробами впливати на процес", - повідомив Сакварелідзе.

Він зазначив, що досі не визначені члени конкурсних комісій, які забезпечують процес проведення тестування, а ті деталі, які можна вирішити на звичайній робочій нараді, по ним починаються службові розслідування.

"По-нашому, це не правильно - вони ставлять під сумнів легітимність офіційної фінансової допомоги від міжнародних донорів, якої ми домагалися останні 4 місяці. Враховуючи, що в бюджеті України, на жаль, відсутні суми на проведення цих конкурсів", - заявив генпрокурора.

Нагадаємо, Сакварелідзе, на якого безпосередньо покладено відповідальність за питання реформування органів прокуратури, доручено в найкоротші терміни вжити невідкладних заходів щодо усунення виявлених порушень та привести тестові завдання та порядок проведення тестування у відповідність з вимогами нормативних актів.