ua en ru

Сакварелідзе: на Одеському припортовому заводі виявлено розкрадання понад 4 млрд гривень

Сакварелідзе: на Одеському припортовому заводі виявлено розкрадання понад 4 млрд гривень Фото: Давид Сакварелідзе

Зараз в ОПЗ проводяться обшуки

Одеська прокуратура розслідує корупційні схеми в ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) на суму понад 4 млрд гривень. Про це заступник генерального прокурора України, прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе написав на своїй сторінці в Facebook.

"Передбачається, що в корупційній схемі можуть бути задіяні чиновники вищих органів державної влади, також як і пролобійовані ними керівники цього підприємства при участі низки сумнівних іноземних компаній.

Слідство перевіряє версію використання потужностей підприємства для присвоєння учасниками схеми щорічно сотень мільйонів доларів, у той час як цей прибуток повинна була надходити у державну скарбницю України", - написав Сакварелідзе.

Одесская прокуратура расследует коррупционные схемы в Одесском припортовом заводе на сумму свыше 4 миллиардов гривенОд...

Posted by Davit Sakvarelidze on 20 ноября 2015 г.

Правоохоронці встановили, що посадові особи підприємства протягом 2015 року реалізовували продукцію підприємства (аміак, карбамід, азот рідкий двоокис (діоксид) вуглецю, кисень рідкий, натрій сірчанокислий) іноземному контрагенту за цінами значно нижче ринкових.

На даний момент правоохоронцями проводяться санкціоновані судом обшуки в приміщеннях Одеського припортового заводу на території міста Южне з метою виявлення, фіксації відомостей про обставини вчинення злочину та вилучення документів, необхідних для вивчення в ході слідства.

Нагадаємо, ПАТ "Одеський припортовий завод" (ОПЗ) підписало контракт на надання послуг інвестиційного консультанта з міжнародним інвестиційним банком UBS.