ua en ru

Від Садового вимагають відзвітувати про витрачені на вивезення сміття кошти

Від Садового вимагають відзвітувати про витрачені на вивезення сміття кошти Фото: Андрій Садовий (city-adm.lviv.ua)

Депутат Львівської міської ради Телішевський ініціював звернення міському голові

Депутат Львівської міської ради Ігор Телішевський ініціював звернення міському голові Львова Андрію Садовому з вимогою відзвітувати про витрачені кошти на вивезення сміття. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Цього тижня у департаменті розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА повідомили про зекономлені кошти на вивезення ТПВ з міста Львова. За даними департаменту, за місяць на компенсацію перевізникам ТПВ, які вивозять відходи з міста Львова, було скеровано 12 мільйонів 854 тисячі гривень.

Відтак, в ЛОДА стверджують, що завдяки запровадженому контролю та ваговому зважуванню, на вивіз сміття скерували вдвічі менше коштів, аніж керівні органи ЛМР", – написав Телішевський.

Водночас він додав, що депутати ЛМР неодноразово вимагали публічного звіту міського голови та оприлюднення аудиту ЛКП "Львівспецкомунтранс" про витрачені кошти на вивезення сміття під час пленарних засідань ЛМР і жодного разу не отримували відповіді, лише додаткові вимоги про виділення мільйонів бюджетних коштів.

Як наголосив Телішевський, львів’яни мають знати куди саме пішли витрачені мільйони, і чи не йде мова про їх "відмивання".