ua en ru

Saatchi Gallery і Firtash Foundation покажуть Лондону роботи українських художників

У лондонській галереї сучасного мистецтва Saatchi Gallery відкрилася виставка робіт українських художників "У нашім раї...", приурочена до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка. Виставка проходить у рамках програми партнерства між галереєю та благодійним фондом Firtash Foundation.

На виставці, куратором якої є мистецтвознавець Галина Скляренко, представлені роботи українських художників Олександра Бабака, Анатолія Степаненка, Віктора Марущенка, Тіберія Сільваші та Анни Войтенко.

Як повідомили організатори, виставка "У нашім раї..." є продовженням співпраці Saatchi Gallery і Firtash Foundation і дозволяє талановитим і ще не відомим міжнародній публіці українським художникам представляти свої роботи в одній з найбільш відомих галерей сучасного мистецтва у світі.

За словами засновника і керівника Firtash Foundation Лади Фірташ, у цьому році фонд продовжить працювати над відкриттям нових українських імен світу сучасного мистецтва.

"Ми раді продовжити нашу співпрацю з Saatchi Gallery, яке почалося ще в 2013 році в рамках фестивалю Days of Ukraine in the UK. Ми хочемо продовжити спільну роботу і домогтися визнання, якого заслуговує українське мистецтво на світовому рівні. Це чудова можливість для міжнародної аудиторії особисто познайомитися з дивовижною культурою і багатою історією України", - підкреслила Лада Фірташ.

Saatchi Gallery і Firtash Foundation покажуть Лондону роботи українських художників

Як зазначив генеральний директор Saatchi Gallery Найджел Херст, дана виставка є гарною можливістю продемонструвати світу багатогранність і самобутність української культури.

"Багато людей у Великобританії знають про величезні соціальні і політичні зміні, які відбуваються в Україні у даний час, але мало хто знає про дійсно захоплюючу і унікальну культуру та історію країни. Saatchi Gallery за роки своєї роботи створила унікальну платформу для показу експозицій робіт міжнародних і сучасних художників, і для нас велика честь розпочати партнерство з Firtash Foundation", - заявив Херст.