ua en ru

Саакашвілі знову чекає серія допитів, - ГПУ

Саакашвілі знову чекає серія допитів, - ГПУ Фото: Михайло Саакашвілі (Віталій Носач / РБК-Україна)

Суд також поки не обиратиме повторно запобіжного заходу для Саакашвілі

Лідера "Руху нових сил" Михайла Саакашвілі знову чекає серія допитів у рамках розслідування справи, де його підозрюють у сприянні учасникам злочинних організацій. Про це сказав генеральний прокурор України Юрій Луценко в інтерв'ю ТСН.ua.

За словами генпрокурора, суд також поки не обиратиме повторно запобіжного заходу для Саакашвілі.

"Саакашвілі після багатьох чудернацьких акцій все ж таки почав ходити на допити. Зараз, коли закінчується обраний йому запобіжний захід, ми не будемо його подовжувати. Він приходить за повістками, тому жодних обтяжень, на мій погляд, не потребує. Наскільки я знаю, найближчим часом у нього знову буде серія допитів. Тому сподіваюся, що він так само буде спокійно приходити туди і давати відповідні свідчення", - зазначив Луценко.

Додамо, що Саакашвілі підозрюють у сприянні учасникам злочинних організацій та приховуванні їх злочинної діяльності. Крім того, за даними слідства, його діяльність фінансувало оточення колишнього президента України Віктора Януковича. Зокрема, йдеться про Сергія Курченка. Так, генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що експертиза підтвердила автентичність голосів на аудіозаписі розмови Курченка та Саакашвілі.

Нагадаємо, раніше Юрій Луценко повідомив, що слідство переконане, що людина, наближена до Михайла Саакашвілі, а потім і сам лідер "Руху нових сил" вступили в контакт з бізнесменом Сергієм Курченком з метою отримання фінансової допомоги для акцій протесту.

У понеділок, 5 лютого, Київський апеляційний адмінсуд відмовив екс-президенту Грузії у статусі біженця. Тепер це може стати підставою для його екстрадиції до Грузії, де Саакашвілі заочно засудили до трьох років позбавлення волі за "зловживання службовим становищем".