ua en ru

Саакашвілі заявив, що Луценко доручив збирати на нього компромат

Саакашвілі заявив, що Луценко доручив збирати на нього компромат Фото: Михайло Саакашвілі (РБК-Україна)

Сьогодні вранці Саакашвілі прибув до Апеляційного суду Києва

Лідер "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі заявив, генеральний прокурор Юрій Луценко доручив збирати на нього інформацію. Про це він заявив в ході засідання в Апеляційному суді Києва, передає кореспондент РБК-Україна.

"Генпрокурор доручив збирати компрометуючі матеріали на мене, Данилюка та інших. Маються на увазі записи телефонних розмов і все, що стосується особистості. Не може прокуратура збирати компромати на людей", - сказав він.

Нагадаємо, сьогодні, 22 грудня о 11:00, розпочалося засідання в Апеляційному суді Києва у справі Саакашвілі. Під будівлею суду перебуває близько 40 правоохоронців. Обстановка спокійна. Зал заповнений журналістами та прихильниками Саакашвілі. Зазначимо, що сьогодні Апеляційний суд Києва розгляне апеляцію Генеральної прокуратури України за неизбранию для Саакашвілі запобіжного заходу.

15 грудня Генеральна прокуратура України подала апеляцію на рішення суду про відмову відправити Саакашвілі під домашній арешт. Раніше, 11 грудня, Печерський районний суд Києва відпустив Саакашвілі без призначення міри запобіжного заходу.

Зазначимо, що Саакашвілі підозрюють у сприянні учасникам злочинних організацій та приховування їх злочинної діяльності. Крім того, за даними слідства, його діяльність фінансувала оточення колишнього президента України Віктора Януковича.