ua en ru

Саакашвілі заявив, що готовий домовлятися з Порошенком

Саакашвілі заявив, що готовий домовлятися з Порошенком Фото: Михайло Саакашвілі (Віталій Носач, РБК-Україна)

Політик заявив, що не звинувачує Порошенка в пособництві ворогу

Лідер "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі заявив, що готовий домовлятися з президентом України Петром Порошенком. Про це він сказав в ефірі телеканалу NewsOne.

Саакашвілі заявив, що не звинувачує Порошенка в пособництві ворогові.

"Це було б неправильно. ... Ми всі повинні зберігати одну сторону і про це говорити, в тому числі, і з ним. Але при цьому ми повинні домовитися не розтягувати країну", - пояснив Саакашвілі.

Політик зазначив, що при цьому не можна не чіпати "будку": "Будку", де сидять Медведчуки, Ахметови і інші, треба прибирати. Тому що із тої будки заповзає до нас Росія".

Нагадаємо, 11 грудня Печерський районний суд Києва відпустив Саакашвілі на час розслідування, не обравши йому жодного запобіжного заходу.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко заявляв, що Генеральна прокуратура України готова залучити експертів Федерального бюро розслідувань США (ФБР) і поліції Великобританії (Скотланд-Ярд) до розслідування кримінального провадження щодо Саакашвілі.

5 грудня у Генеральній прокуратурі України повідомили, що в квартирі Михайла Саакашвілі проходять слідчі дії. Пізніше політику вручили підозру і він був затриманий. Однак біля будинку сталися сутички між правоохоронцями та прихильниками лідера "Руху нових сил". Активісти заблокували машину з Саакашвілі і його звільнили.

8 грудня політика затримали повторно.