ua en ru

Саакашвілі прийняв участь у навчаннях патрульної поліції в Одесі

Саакашвілі прийняв участь у навчаннях патрульної поліції в Одесі Фото: Саакашвілі взяв участь у навчаннях патрульної поліції

Губернатору довелося тягати "потерпілих" і ховатися в багажнику

Голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі сьогодні, 18 серпня, взяв участь у навчаннях патрульної поліції в Одесі, передає місцеве видання "Думська".

Майбутні патрульні поліцейські Одеси провели відкрите тренування по тактиці на території університету внутрішніх справ. Курсантів навчали, як правильно рятувати поранених, розмовляти з порушниками і прикривати товаришів.

Саакашвілі прийняв участь у навчаннях патрульної поліції в Одесі

Фото - Саакашвілі на тренуванні патрульної служби

У тренуванні взяв участь Саакашвілі. Одеський губернатор прийшов на заняття у футболці та кросівках і встав в один ряд з курсантами. Виконуючи завдання наставника, йому довелося тягати тяжкості у вигляді "потерпілих" і їздити в багажнику.

Саакашвілі прийняв участь у навчаннях патрульної поліції в Одесі

Фото - Саакашвілі довелося тягати поранених

Після тренінгу Саакашвілі зізнався, що це був цікавий досвід.

"Ідеальних умов для підготовки поліції потрібно як мінімум півроку. Так роблять у Сполучених Штатах, так було у нас, у Грузії. Але в України цього часу немає. Люди чекають нову поліцію сьогодні, а потрібна вона була ще вчора", - зазначив Саакашвілі.

Саакашвілі прийняв участь у навчаннях патрульної поліції в Одесі

Фото - Саакашвілі в багажнику патрульної поліції

За тактичними заняттями спостерігали і вносили свої корективи співробітники каліфорнійської патрульної поліції.

Ректор університету Олександр Користін розповів, що до кінця тижня випускаються 392 курсанта, які пройшли повний курс навчання. Тепер вони готові нести службу і приймати присягу.

"Хлопці тренувалися два місяці. Це був інтенсивний курс. Вони займалися з 8:30 до 18:30 з перервою тільки на обід. Раніше подібних занять у нас не було",- зазначив Користін.

Нагадаємо, в Одесі патрульні поліцейські повинні вийти на вулиці 20 серпня. Разом з тим керівництво міліції Одеси поки не знає, чи зможе нова служба приступити до обов'язків в цей четвер.