ua en ru

Саакашвілі прибув до суду на розгляд апеляції прокуратури щодо запобіжного заходу

Саакашвілі прибув до суду на розгляд апеляції прокуратури щодо запобіжного заходу Фото: Михайло Саакашвілі (РБК-Україна)

Саакашвілі сьогодні можуть обрати запобіжний захід

Лідер "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі прибув до Апеляційного суду Києва на засідання, де буде розглядатися скарга Генеральної прокуратури України щодо запобіжного заходу, передає кореспондент РБК-Україна.

Зазначимо, під будівлею суду перебувають близько 30 правоохоронців, ситуація в цілому спокійна. Зал судових засідань заповнений журналістами та прихильниками Саакашвілі. Суд розгляне скаргу прокуратури на рішення Печерського суду відпустити Саакашвілі без обрання запобіжного заходу.

Саакашвілі прибув до суду на розгляд апеляції прокуратури щодо запобіжного заходуСаакашвілі прибув до суду на розгляд апеляції прокуратури щодо запобіжного заходуСаакашвілі прибув до суду на розгляд апеляції прокуратури щодо запобіжного заходуСаакашвілі прибув до суду на розгляд апеляції прокуратури щодо запобіжного заходуСаакашвілі прибув до суду на розгляд апеляції прокуратури щодо запобіжного заходу

Фото: мітинг прихильників Саакашвілі (РБК-Україна)

Нагадаємо, 11 грудня 2017 року Печерський районний суд Києва після затримання відпустив Саакашвілі без призначення міри запобіжного заходу. Генеральна прокуратура подала апеляцію на дане рішення з вимогою призначити домашній арешт. На минулому засіданні захист заявив, що низка нардепів готова взяти політика на поруки.

Саакашвілі підозрюють у сприянні учасникам злочинних організацій та приховуванні їхньої злочинної діяльності. Крім того, за даними слідства, його діяльність фінансувало оточення колишнього президента України Віктора Януковича.