ua en ru

Саакашвілі помилував сина першого Президента Грузії

Президент Грузії Михайло Саакашвілі підписав указ про помилування Цотне Гамсахурдіа. Рішення про помилування сина першого Президента Грузії, засудженого за замах на вбивство, було прийнято на підставі клопотання Каталікоса-Патріарха всієї Грузії Ілії Другого, повідомили в прес-службі Президента.

Патріарх попросив помилувати сина першого Президента країни, вказавши на погіршення стану здоров'я Гамсахурдії. У в'язниці арештант захворів на гепатит С, йому потрібне серйозне і тривале лікування, додав каталікос.

Гамсахурдіа був затриманий в жовтні 2009 р. за звинуваченням в заподіянні вогнепального поранення своєму сусідові Давиду Баджелідзе. Син Президента своєї провини не визнав. У 2010 р. Гамсахурдіа засудили до 9,5 років ув'язнення, визнавши винним у замаху на вбивство і незаконному зберіганні зброї. У 2011 р. Гамсахурдіа визнали винним в спробі підкупу тюремника і засудили ще до 5 років ув'язнення.

Варто відзначити, що Гамсахурдіа підтримував тісні контакти з грузинською опозицією. У ході слухань син Президента неодноразово заявляв, що всі звинувачення проти нього політично мотивовані і він став жертвою переслідування з боку "режиму Саакашвілі". Під час укладення арештант кілька разів оголошував голодування.

Читайте також: Нова влада Грузії має намір розслідувати "злочини режиму Саакашвілі"