ua en ru

Саакашвілі отримав посвідчення особи, що дозволяє жити і працювати в ЄС

Саакашвілі отримав посвідчення особи, що дозволяє жити і працювати в ЄС Фото: Михайло Саакашвілі (РБК-Україна)

Саакашвілі зазначив, що має намір повернути українське громадянство

Михайло Саакашвілі (лідер "Руху нових сил") в Амстердамі отримав посвідчення особи, що дозволяє жити і працювати в Євросоюзі. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні в Амстердамі, вперше за останній час, у мене з'явився цей документ, що посвідчує мою особу. Відразу по прибуттю в Нідерланди мені вручили посвідчення особи, що дає право на проживання та роботу в Євросоюзі, вся процедура зайняла всього декілька хвилин", - написав він.

Разом з тим, Саакашвілі зазначив, що має намір повернути українське громадянство.

"Я як ніколи рішуче налаштований повернути своє українське громадянство", - заявив Саакашвілі.

Сьогодні в Амстердамі, вперше за останній час, у мене з'явився документ, що засвідчує мою особу. Відразу по прибуттю у Н...

Опубліковано Mikheil Saakashvili 14 лютого 2018 р.

Нагадаємо, раніше Саакашвілі заявляв, що має намір відновлювати українське громадянство.

12 лютого у другій половині дня Саакашвілі затримали в Києві і відвезли в невідомому напрямку. Адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький, у відповідь на такі дії, подав в поліцію заяву про викрадення політика. Соратники Саакашвілі, у свою чергу, попрямували в аеропорти "Жуляни" і "Бориспіль" з вимогою звільнити Саакашвілі. Пізніше стало відомо, що Саакашвілі видворили в Польщу - країну, з якої політик в останній раз приїхав в Україну. Спочатку про це заявив соратник Саакашвілі Давид Сакварелідзе, потім інформацію підтвердили і польські прикордонники. Вчора Саакашвілі дав брифінг у Варшаві, в ході якого розповів про обставини видворення.