ua en ru

Саакашвілі подав у НАБУ заяву проти Луценка та Грицака

Саакашвілі подав у НАБУ заяву проти Луценка та Грицака Фото: Михайло Саакашвілі (УНІАН)

Саакашвілі у діях Луценка та Грицака вбачає зловживання владою та службовим становищем

Лідер "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі у середу, 6 грудня, подав до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) заяву про вчинення злочину генеральним прокурором Юрієм Луценком та керівником Служби безпеки Василем Грицаком. Про це повідомляє прес-служба "Руху нових сил".

"У заяві стверджується, що за особистою вказівкою Юрія Луценка та Василя Грицака, а також його заступників Павла Демчини та Віктора Кононенка "вчиняється ряд кримінальних правопорушень, щодо моїх оплічників з використанням службового становища, всупереч інтересам служби, що завдає істотної шкоди охоронюваним законом правам, свободам та інтересам мені та моїм друзям, в тому числі Громадянам Грузії та громадським інтересам", - йдеться у повідомленні.

Саакашвілі подав у НАБУ заяву проти Луценка та ГрицакаСаакашвілі подав у НАБУ заяву проти Луценка та Грицака

Фото: заява Михайла Саакашвілі в НАБУ (info.rns.org.ua)

Також лідер "Руху нових сил" вказав, що в діях ряду чиновників ГПУ, СБУ, ДМС, Держприкордонної служби та Управління Держохорони вбачаються злочини за ознаками Кримінального правопорушення передбаченого ст. 364 ККУ - зловживання владою та службовим становищем. А в сукупності описані в заяві дії осіб "свідчать про вчинення злочину передбаченого статтею 255 ККУ створення злочинної організації з метою вчинення тяжкого чи особливо тяжкого злочину".

Нагадаємо, 6 грудня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що проти Михайла Саакашвілі відкрили нову кримінальну справу.

Відзначимо, вчора, 5 грудня 2017 року, правоохоронці зробили спробу затримання Саакашвілі - вранці вони прибули до будинку по вулиці Костьольній, де проживає політик, Саакашвілі був затриманий і його в наручниках посадили в машину правоохоронців. Політика планували відвезти на допит в СБУ, разом з тим, біля його будинку зібрався натовп активістів, який заблокував рух машини. У результаті зіткнень активістів з правоохоронцями прихильникам Саакашвілі вдалося звільнити політика з автомобіля, після чого активісти разом з Саакашвілі відправилися до будівлі Верховної Ради України, де встановили наметове містечко.

Вранці 6 грудня правоохоронці увійшли в наметове містечко, де відбулися нові зіткнення, в результаті яких понад десяток мітингувальників і поліцейських отримали травми.