ua en ru

Саакашвілі відмовився від держохорони після зміни її керівництва новими властями Грузії

Президент Грузії Михайло Саакашвілі повністю відмовився від послуг Спеціальної служби державної охорони, повідомила сьогодні на брифінгу в Тбілісі його прес-спікер Манана Манджгаладзе. За її поясненням, таке рішення грузинський президент прийняв після того, як прем'єр-міністр Борис (Бідзіна) Іванішвілі напередодні одноосібно звільнив Теймураза Джанашія від керівництва Спеціальної службою державної охорони, і, натомість користуванням послугами цієї служби, вимагав від президента погодитися на ряд змін в Конституції країни.

"У сформованій ситуації президент бачить єдиним виходом з положення повна відмова від послуг Служби державної охорони", - сказала прес-спікер Саакашвілі. Вона також поінформувала, що це не завадить пересуванню президента і його зустрічам з населенням Грузії.

За словами Манджгаладзе, останнім часом за главою Спеціальної служби державної охорони і співробітниками служби особистої охорони "велося стеження і здійснювався тиск".

Відзначимо також, що раніше парламент Грузії прийняв закон, відповідно до якого Спеціальна служба державної охорони країни з розпорядження президента перейшла в розпорядження прем'єр-міністра. В результаті сьогодні Іванішвілі призначив главою Служби державної охорони Грузії начальника власної охорони Анзора Чубінідзе.

Читайте також: Саакашвілі найближчим часом можуть допитати у справі про присвоєння телекомпанії "Імеді"