ua en ru

Саакашвілі оголосив голодування

Саакашвілі оголосив голодування Фото: Михайло Саакашвілі (УНІАН)

Саакашвілі також відмовляється від примусового харчування

Михайло Саакашвілі (лідер "Руху нових сил") оголосив голодування. Про це біля.тимчасового ізолятора Служби безпеки України в Києві, куди привезли політика, повідомив його адвокат Руслан Чорнолуцький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Він сказав, що заявляє про початок голодування. Безстрокового. Ніякого примусового харчування - він від нього відмовляється. У разі, якщо буде ухвалено запобіжний захід - арешт на 60 діб - він ще суворіше продовжуватиме голодування", - заявив адвокат.

Зі слів адвоката, у процесі затримання стан здоров'я Саакашвілі був поганим і погіршився в наступні кілька годин слідчих дій.

"Дуже високий тиск, але в принципі, більш-менш, він почувається нормально", - зазначив Чорнолуцький.

Крім того, адвокат зачитав лист Саакашвілі, в якому він відкидає інкриміновані йому обвинувачення і закликає своїх прихильників вийти на мітинг 10 грудня.

Заява Саакашвілі

Опубліковано РБК-Украина 8 грудня 2017 р.

Нагадаємо, раніше прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган повідомила, що допит затриманого в п'ятницю ввечері Михайла Саакашвілі завершено, а суд над ним відбудеться швидше за все вже 9 грудня.

Михайла Саакашвілі повторно затримали в Києві ввечері 8 грудня. У поліції зазначили, що політика доставили в управління Служби безпеки України на підставі оголошення в розшук.