ua en ru

Саакашвілі не має права закликати українців до заворушень, - експерт

Михайло Саакашвілі повинен ходити по музеях , вивчаючи історію України, як іноземний турист, а не виступати на Майдані, закликаючи людей до повалення влади. Таку думку висловив співавтор Декларації про Незалежність України Володимир Макеєнко.

Він різко засудив приїзд в Україну екс-президента Грузії. Макеєнко назвав його політичним банкрутом, який не має права втручатися у справи іншої держави. «Людина, яка силою розігнав свій Майдан. До речі, там були навіть жертви. Людина, яка почала військові дії, в яких загинуло дуже багато людей. Людина, яка програла вибори на території своєї держави, приїжджає в Україну і, на жаль, йде не за тим туристичним місцям, за якими повинні ходити іноземні туристи, а йде на Майдан і робить заклики», - сказав Макеєнко.

Політик констатував, що жодна революцыя в країні не обходилися без участі іноземців. І, на його думку, цю порочну практику необхідно припинити. «Ми самі розберемося у своїй країні. Ми сядемо за стіл переговорів і всі питання вирішимо. Я також звертаюся до своїх колег-опозиціонерів: не запрошуйте таких людей на трибуни, не запрошуйте до президій. Тому, що це тільки шкодить Україні. Революції починаються і революції закінчуються. Але життя має продовжуватися. Я пам'ятаю, які події розгорталися в 1990 р., в 2004 р. І потім ми разом сідали за стіл і говорили, що ж ми відразу не знайшли спільну мову? І коли ми з'ясовували, хто нам заважав, то виявлялося, що це були не громадяни України», - нагадав Макеєнко.

Він закликав опозицію не запрошувати для участі в політичних акціях таких гостей, як Саакашвілі. Інакше вони можуть заподіяти державі непоправної шкоди. «Я хочу звернутися до Михайла Саакашвілі і закликати його, щоб він заспокоївся і не накоїв тих речей, які наробив у своїй країні. Тому, що нам це не потрібно. Я хочу йому нагадати, що саме це місто і ця країна його вчила, його годувала і не варто так ставитися до своєї другої батьківщини», - сказав політик.

На його переконання, що б не відбувалося в країні, держава повинна продовжувати працювати. І в цей процес не повинні втручатися іноземці. «Нам потрібно тримати і соціальний рівень, нам треба готуватися до Нового року, і щоб не відбувалося в державі, держава повинна працювати. А всіх таких « гостей» треба відправляти, вибачте , в музеї. Хай ідуть в музеї та вивчають нашу історію, як туристи», - резюмував Володимир Макеєнко.