ua en ru

Путін хоче віддалити Україну від Європи, щоб її шантажувати, - Саакашвілі

Головна мета Путіна віддалити Україну від Європи, щоб потім її було легко шантажувати. Про це сьогодні повідомив на прес-конференції Саакашвілі, передає кореспондент РБК-Україна.

Головна мета Путіна віддалити Україну від Європи, щоб потім її було легко шантажувати. Про це сьогодні повідомив на прес-конференції Саакашвілі, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я впевнений, що перше, що хоче Володимир Путін - це віддалити Україну від Європи. Це головне завдання. Коли Україна, віддалиться від Європи, то з ним можна буде робити все що завгодно, тоді її можна буде більше шантажувати, можна тиснути на неї більше, можна набагато більше гнобити будь-якого українського політика, тоді можна набагато більше тиснути на громадську думку в Україні. Тому перше завдання - віддалити Україну від Європи, а якої форми це потім набере, Митний або Євроазійський Союз, це вже наслідки головного рішення. Якщо йому встасться йому рейдерськи захопити величезну європейську країну, з європейською молоддю, від шляху євроінтеграції, тоді він зможе робити все що завгодно", - зазначив Саакашвілі.

Він додав, що приїхав підтримати український народ, а не конкретну політичну партію.

"Це нахабна безпрецедентна спроба перехопити всю країну, всю націю, її майбутнє і звичайно, коли йдеться про такі речі, то ми не можемо залишатися байдужими. Ми тут не для того, щоб вимагати жодних політичних вимог всередині України, тому що ми іноземці, це не наша справа. Ми тут для того, щоб висловити солідарність. Ми тут не для того, щоб підтримати кокретного політика або конкретну політичну силу, хоча на пов'язують партнерські відносини з деякими партіями, які беруть участь в цих акціях, а ми для того, щоб проявити свою солідарність українському народу, молоді, яка хоче краще майбутнє і ми думаємо про майбутнє наших країн", - сказав він.

Раніше, коментуючи ситуацію в Україні, екс-Президент Грузії Михайло Саакашвілі назвав її рейдерським захопленням. Про це він сказав під час зустрічі з лідером "Удару" Віталієм Кличком і екс-прем'єр-міністром Молдови Владом Філатом.

"Те, що відбувається сьогодні в Україні, - це політичне рейдерське захоплення путінською Росією суверенної держави в центрі Європи. Ми не втручаємося у внутрішні справи України, але всі розуміють, що в України немає іншого шляху, ніж в Європу, тому що це вибір принципів і цінностей. Тому всі сьогодні хвилюються за Україну і хочуть їй допомогти", - підкреслив Саакашвілі.