ua en ru

Саакашвілі готовий стати прем'єр-міністром

Саакашвілі готовий стати прем'єр-міністром Фото: Михайло Саакашвілі

Саакашвілі звинуватив Яценюка у створенні тіньового Кабміну і розкритикував його за рішення не брати участь у місцевих виборах

Колишній Президент Грузії, нинішній голова Одеської обласної державної адміністрації Михайло Саакашвілі заявив, що готовий стати прем'єр-міністром України. Про це він заявив в інтерв'ю брюссельському виданню Politico.

"Я хотів би взяти участь у великих змінах та реформах, і в якому б як я міг це зробити - я готовий до цього", - відповів Саакашвілі на питання про ймовірність заняття ним посади прем'єр-міністра України.

При цьому Саакашвілі підкреслив, що посада глави уряду не є тією, яку він "прагне" зайняти. Також він додав, що не буде вступати ні в які політичні партії, поки вони пов'язані з олігархами.

"Це не та робота, про яку я мрію. Я відмовився бути в партійному списку, я не хочу мати нічого спільного з олігархами. Я хочу бути прапороносцем реформ", - сказав він.

Пізніше Саакашвілі на своїй сторінці в Facebook в черговий раз підкреслив, що у нього немає бажання зайняти цю посаду, і, більше того, йому ніхто не пропонував стати прем'єром.

"Просто щоб уникнути будь-яких спекуляцій - я ніколи не говорив цього або будь-якому іншому журналісту, що я хочу зайняти пост прем'єр-міністра України. У мене немає ні пропозиції, ні бажання займати цю посаду", - прокоментував Саакашвілі свого інтерв'ю.

Just to avoid any speculations - I've never told this or any other journalist, that I'm willing to take the job of the...

Posted by Mikheil Saakashvili on 4 ноября 2015 г.

При цьому Саакашвілі розкритикував рішення чинного прем'єр-міністра Арсенія Яценюка не брати участь в місцевих виборах у країні.

"Це не нормально для партії прем'єр-міністра не брати участь в місцевих виборах: якщо ви не хочете перевіряти вашу популярність, я не думаю, що у вас немає мандата на те, щоб зробити реформи", - вважає Саакашвілі.

Крім того, губернатор Одеської області звинуватив Яценюка у створенні "тіньового Кабміну", який представляє чиїсь корпоративні інтереси. Він навів приклад народного депутата України з фракції "Народний фронт" Миколи Мартиненка, якого викликають на допит у Швейцарії за звинуваченням у корупції.

"Ми повинні перезапустити це уряд. Ми повинні розправитися з таємним урядом ... тіньовими фігурами, які управляють державними нафтовими і газовими компаніями. Останнім часом вони зробили величезні перестановки в нафтогазовому секторі, і це все згідно плану Мартиненко, міністра енергетики", - заявив Саакашвілі.

Нагадаємо, у вересні електронна петиція Президенту України про призначення Саакашвілі прем'єр-міністром набрала необхідні для розгляду 25 тисяч підписів. Петро Порошенко у відповіді на петицію підкреслив, що Саакашвілі не зможе стати прем'єр-міністром до 11 грудня, оскільки до цього дня діє схвалена програма діяльності поточного уряду.

До цього Порошенко в інтерв'ю Порошенко заявив, що Саакашвілі зміг би стати відмінним прем'єр-міністром, але не України, а Грузії.