ua en ru

Саакашвілі: Франція "усиновила" Грузію на шляху до НАТО та ЄС

Франція можна сказати "усиновила" Грузію на шляху до НАТО та ЄС, заявив Президент Грузії Михайло Саакашвілі в прямому ефірі телекомпанії "Руставі-2", коментуючи візит в Тбілісі Президента Франції Ніколя Саркозі, передає агентство Trend.

"Я б не зміг краще написати текст заяви Саркозі, ніж він представив сьогодні на площі Свободи в Тбілісі. Це була безумовна підтримка Грузії і її європейського прагнення", - підкреслив він.

Саакашвілі підкреслив, що вступ до НАТО і ЄС для Грузії означає, що "нас ніхто не зможе з'їсти, знищити". "Ми мали підтримку Польщі, країн Балтії, Болгарії тощо, але не секрет, що в Бухаресті нам відмовили у вступі до НАТО Німеччина і Франція, і тепер Саркозі повернув все так, що підтримка Франції нам забезпечена, а це майже вирішальна підтримка", - зазначив він.

Президент Грузії підкреслив, що не боїться Росії, оскільки у Грузії немає п'ятої колони і народ єдиний. "Ми ніколи не відмовимося від наших території Абхазії і Південної Осетії. Ми, звичайно ж, не маємо наміру нападати на них, але нехай ніхто не думає, що ми відмовимося від наших території", - зазначив він.

Саакашвілі підкреслив, що головне завдання Грузії - об'єднання країни і для цього необхідна єдність нації і міжнародна підтримка. "Все це є, і тепер треба домагатися підсумків", - зазначив він.

Президент Грузії подякував населенню країни за те, що воно прийшло сьогодні на зустріч з Президентами Грузії і Франції. "Я не бачив стільки народу після Революції троянд", - сказав він.

За неофіційними даними на площі Свободи і прилеглих територіях вчора зібралося до 100 тис. осіб.