ua en ru

Саакашвілі не може і далі ігнорувати звернення колективу Іллічівського порту, - заява

Колектив Іллічівського державного порту звернувся до голови Одеської ОДА Михайла Саакашвілі з проханням зустрітися і з'ясувати всі обставини відставки директора порту. Про це йдеться у відкритому листі колективу підприємства до губернатора.

Співробітники також заявили, що Саакашвілі вже двічі ігнорував подібні звернення. На їхню думку, цькування директора пов'язане з розірванням невигідних для порту договорів з компанією російського олігарха Южилина "Контейнерний термінал "Іллічівськ".

"У зв'язку з тим, що Ви, шановний Михайло Саакашвіллі, проігнорували неодноразові прохання трудового колективу Іллічівського порту зустрітися і обговорити ситуацію, а замість цього пішла дезінформація, отримана від лобістів компаній-конкурентів, які прагнуть підім'яти порт під себе, ми, трудовий колектив порту, сьогодні опинилися заручниками поспішно прийнятого Вами рішення, яке, на наш погляд є деструктивним і здатним завдати серйозної шкоди не тільки колективу, порту в цілому та законодавчому полю України", - йдеться у зверненні.

На підприємстві наголосили, що вже два рази звернення до губернатора були проігноровані.

"Трудовий колектив порту, з великою повагою ставимося до Вас, до Ваших ініціатив і принциповості. Але в той же час ми розуміємо, що Вас віроломно дезінформують і вводять в оману, даючи завідомо неправдиву інформацію. Для нас очевидно, що конкуренти порту, ті компанії, які все життя його грабували, сьогодні організували цькування на керівника порту. Це все робиться дуже системно і з залученням величезних грошових коштів", - наголошується в документі.

Серед тих, кому вигідна зміна керівництва порту колектив підприємства називає компанію російського олігарха Южиліна "Контейнерний термінал "Іллічівськ", з яким були розірвані договори, невигідні для порту.

"Серед цих компаній і компанія Risoil, і компанія ТІС, яка на сьогоднішній день будь-який розвиток Іллічівського порту як державного підприємства, будь-залучення інвестицій в Іллічівський порт, сприймає як пряму загрозу благополуччю приватної стивідорної компанії", - наголошується в заяві.

Колектив підприємства настійно просить Саакашвілі зустрітися з представниками трудового колективу порту.

"Просимо Вас не робити з нас "бидло" заявами, що нас зігнали за гроші на мітинг. Ми пропонуємо Вам приїхати не тільки для того, щоб себе показати, але й щоб подивитися на людей, які тут працюють протягом багатьох років. Якщо Ви не відгукніться на наше прохання і не приїдете в порт для спілкування з нами, ми будемо змушені приїхати до обладміністрації, щоб поспілкуватися з Вами", - наголосили автори звернення.

Нагадаємо, раніше Саакашвілі, виступаючи в порту Іллічівська заявив, що начальник Іллічівського морського торговельного порту Юрій Крук знятий з посади.