ua en ru

Saab має намір подати апеляцію проти рішення суду заборонити захист від кредиторів

Шведський автомобілебудівний концерн Saab Automobie AB має намір 12 вересня 2011 р. подати апеляцію у відповідь на рішення суду відхилити його заяву про захист від кредиторів. Про це говориться в опублікованому сьогодні повідомленні компанії Swedish Automobile, що володіє Saab. У матеріалах повідомляється, що в ході розгляду апеляції шведський концерн продовжить переговори з рядом потенційних джерел додаткового фінансування в короткостроковій перспективі.
Нагадаємо, напередодні шведський суд відмовився задовольнити клопотання Saab про захист від кредиторів. Окружний суд Венерсборга (Швеція) обгрунтував свою позицію тим, що зараз у нього немає підстав вважати, що новий процес реорганізації Saab виявиться ефективним. Нагадаємо, що в 2009 р. Saab вже проходив процес реструктуризації під контролем General Motors.
За словами представників Swedish Automobile, процес добровільної реструктуризації Saab дозволить використовувати наявні ресурси найбільш ефективним чином і врятувати компанію. Мета добровільної реструктуризації - забезпечити короткострокову стабільність і привернути додатковий капітал, відзначили представники Swedish Automobile, уточнивши, що, поки йтиме процес реструктуризації, Saab Automobile намагатиметься залучити фінансування.
Spyker, перейменований в Swedish Automobile в травні 2011 р., придбав у американського автоконцерну General Motors компанію Saab в 2010 р. За підсумками 2010 р. фінансові показники Saab виявилися сумними, а в квітні 2011 р. конвеєр автовиробника і зовсім зупинився через борги перед постачальниками комплектуючих. У травні 2011 р. Spyker знайшов китайського партнера з відновлення виробництва Saab, ним стала компанія Pang Da Automobile Trade Co. Про свою готовність інвестувати в Saab неодноразово заявляв російський бізнесмен Володимир Антонов, який був витиснений з числа акціонерів Spyker під тиском General Motors.