ua en ru

СА України з Євросоюзом буде діяти незалежно від рішення Нідерландів, - посол

СА України з Євросоюзом буде діяти незалежно від рішення Нідерландів, - посол Фото: СА України з ЄС буде діяти незалежно від рішення Нідерландів

Угода буде діяти, незалежно від того ратифікують його Нідерланди чи ні

Угода про асоціацію між Україною і Європейським Союзом буде діяти незалежно від рішення Нідерландів. Про це заявив посол України в Нідерландах Олександр Горін, передає "112 Україна".

"Угода буде діяти, незалежно від того ратифікують його Нідерланди чи ні. Ті, хто програють (на виборах - ред.), будуть ті сили, які виступлять проти ратифікації", - вважає Горін.

Також він уточнив, що ратифікацією подібних документів займається парламент, а не уряд, як повідомлялося раніше.

"Мова йде не про уряд, який не ратифікує, а про парламент. Уряд має внести відповідне подання, ратифікувати або не ратифікувати", - пояснив дипломат.

На його думку, слова прем'єр-міністра неправильно процитовані.

"Прем'єр-міністр говорив про те, що процес ратифікації може бути не завершений. Це означає, що на даному етапі Марк Рютте (прем'єр-міністр Нідерландів, - ред.) ще не може вийти з пропозицією про ратифікацію або не ратифікації, тому що він прихильник Угоди про асоціацію і, звичайно, його стратегічна мета - це ратифікація Нідерландами Угоди", - розповів посол.

Також він додав, що в даний час в Нідерландах на першому місці в політичному житті стоять майбутні вибори. "Випадок має більш важливий характер для голландців, ніж угода про асоціацію. Ця можливість - вибори в березні наступного року", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Нідерланди можуть ратифікувати СА з ЄС із застереженням про незастосування двосторонніх норм.