ua en ru

УА з ЄС не буде підписана в інтересах національної безпеки, - Медведчук

За інформацією прес-служби Кабміну, Україна призупиняє підготовку до укладення угоди про асоціацію з Євросоюзом "в інтересах національної безпеки країни. Про це заявив лідер Громадського руху "Український вибір" Віктор Медведчук, повідомляє прес-служба руху.

"Приємно визнавати, що здоровий глузд, прагматизм і зважена, твереза оцінка взяли верх над емоціями. Україна прийняла рішення, яке по праву можна вважати найбільш значущим за всі 22 роки незалежності. Ми вибрали шлях економічної стабільності і незалежності, шлях, який передбачає збереження і розвиток історичних зв'язків та цивілізаційної ідентичності", - зазначив політик.

За його словами, Україна витримала "натиск євроінтеграційної істерії, ультиматуми і шантаж єврочиновників, відстояла право своїх громадян жити у вільній країні, а не в колоніальному сировинному придатку Євросоюзу".

При цьому Медведчук зазначає, що в цьому є заслуга і Громадського руху "Український вибір", і його прихильників.

"Роз'яснювальна діяльність, проведена нами протягом півтора років, дала свої результати. Десятки міжнародних конференцій, сотні круглих столів, зустрічей та акцій, які проходили у всіх регіонах України, привернули увагу громадськості та ЗМІ до проблеми геополітичного вибору. Ми неодноразово звертали увагу представників влади, що вступ у зону вільної торгівлі з ЄС неминуче призведе до катастрофічних наслідків для української економіки", - зазначив Медведчук.

"Сподіваюся, що українська влада буде послідовною у своїх діях і досягне максимального економічного ефекту від відтворення втрачених обсягів виробництва і відновлення торговельно-економічного співробітництва з країнами Митного союзу, а згодом - Євразійського економічного союзу. Україна свій вибір зробила. Це вибір українського народу", - додав політик.