ua en ru

С.Міщенко: Опозиція не голосувала за програму соціально-економічного розвитку на 2010 р., щоб поставити на голосування питання про відставку уряду.

Опозиція не голосувала за програму соціально-економічного розвитку на 2010 р., щоб мати можливість поставити на голосування питання про відставку уряду. Про це заявив нардеп від БЮТ Сергій Міщенко, передає кореспондент РБК-Україна. «Те, що сьогодні ПР умисно не проголосувала за програму дій уряду, хоча раніше наполягала на тому, щоб уряд вніс до парламенту цей документ, говорить про одне. ПР таким хоче підвісити уряд, оскільки відповідно до Конституції, якщо приймається ВР така програма, то автоматично уряд протягом року не можна відправити у відставку... Саме тому, ПР керуючись політичними цілями, провалила це питання, щоб далі мати можливість поставити на голосування постанову про відставку.

Нагадаємо, Верховна Рада України відмовилася підтримати внесений Кабінетом міністрів України на розгляд парламенту законопроект №5140 "Про державну програму економічного і соціального розвитку України на 2010 р.". За ухвалення програми проголосували 192 депутати (ПР - 0, БЮТ - 149, НУ-НС - 24, КПУ - 0, Блок Литвина - 18, позафракційні - 1) з 436 зареєстрованих в залі.

Цілями програми, зокрема, значилися утримання індексу споживчих цін на рівні до 9,7%, зменшення амплітуди річних коливань курсу національної валюти, підвищення рівня заощадження населення у банківській системі та відновлення ресурсної бази для кредитування економіки та утримання державного боргу відносно ВВП на безпечному рівні.