ua en ru

З завтрашнього дня на Україну чекає похолодання та дощ з мокрим снігом, - Гідрометцентр

З завтрашнього дня на Україну чекає похолодання і дощ з мокрим снігом.

З завтрашнього дня на Україну чекає похолодання і дощ з мокрим снігом. Про це в ході брифінгу заявив глава Гідрометеорологічного центру України Микола Кульбіда, передає кореспондент РБК-Україна.

"З одного боку погода буде досить спокійною, без загроз виникнення стихійних природних явищ, які могли б призвести до надзвичайних ситуацій будь-якого рівня. А з іншого боку погода буде досить мінливою. Вже зараз на півночі європейської частини Росії накопичилося досить багато холоду і це повітря поступово рухається в південному напрямку і завтра воно досягне території України", - заявив Кульбіда.

За словами глави Гідрометцентру, похолодання українці відчують вже завтра: вдень температура повітря становитиме 4-9 градусів, у порівнянні з 15-20 градусами, які були на цьому тижні.

"З 2 по 7 квітня на території України буде зберігатися досить прохолодна погода з максимальною температурою в денний час від 5-10 градусів вище нуля і тільки в Закарпатті та крайньому півдні України до 15 градусів тепла. А в нічні години практично на всій території України будуть фіксуватися заморозки до 1-5 градусів морозу", - заявив Кульбіда.

Що стосується опадів, то метеоролог зазначив, що завтра їх очікують на північному сході України, у вигляді дощу з мокрим снігом.

"З 2 числа опади припиняються, а 3 числа зона опадів з'явиться в західних областях - невеликі та помірні дощі. А 4 квітня ця зона опадів переміститься через всю територію України. Таким чином, у більшості регіонів пройдуть досить інтенсивні дощі, які будуть необхідні для наповнення ґрунтової вологи для подальшого розвитку сільськогосподарських культур. Найменша кількість опадів ми очікуємо на крайньому півдні України і на крайньому півночі. А в центральній частині пройдуть необхідні зараз для посіяних культур, інтенсивні дощі", - говорить Кульбіда.

Нагадаємо, раніше Кульбіда заявляв, що зміна температурного режиму в Україні очікується 31 березня.