ua en ru

З вокзалу Харків-Пасажирський евакуювали понад 800 осіб через повідомлення про замінування

Із залізничного вокзалу Харків-Пасажирський 29 червня 2013 р. міліція евакуювала понад 800 осіб через анонімне повідомлення про замінування. Про це повідомила прес-служба У МВС України на Південній залізниці.

"Повідомлення про замінування надійшло до управління МВС України на Південній залізниці 29 червня близько 16:00. З території залізничного вокзалу станції Харків-Пасажирський та прилеглої території ї евакуйовано понад 800 пасажирів та персоналу залізниці", - йдеться у повідомленні. .

Під час ретельного обстеження території вокзального комплексу та прилеглої території фахівцями вибухотехнічної служби та кінологічного центру при УМВС України на Південній залізниці вибухових пристроїв та вибухових речовин виявлено не було.

У зв'язку з евакуацією, затримки в графіку руху поїздів не було. Роботу вокзалу ст. Харків-Пасажирський відновлено в повному обсязі о 18:35.

Наразі за даним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України, яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 7 років.