ua en ru

С.Тігіпко: У зв’язку з приватизацією "Укртелекому" змін тарифів на фіксований зв'язок не буде

Зміни тарифів на фіксований зв'язок у зв'язку з приватизацією "Укртелекому" не буде. Про це на прес -конференції заявив перший віце-прем'єр-міністр України, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко, передає кореспондент РБК-Україна.

Він наголосив, що кошти від приватизації будуть спрямовані в державний бюджет, і підуть на витрати , які ним передбачені.

"Що стосується "Укртелекому", то, я думаю, що чекати якихось змін по тарифам не слід особливо. Це природня монополія і ринок достатньо конкурентний. Якщо тільки держава послабить свій контроль за цим ринком, то я можу сказати, що одразу відчують люди, я вважаю, що це буде не правильно, це буде помилкою, тим більше що сьогодні українські тарифи далеко не найнижчі у світі", -зазначив С.Тігіпко.

Нагадаємо, вчора, 11 березня, Фонд державного майна України (ФДМУ) та ТОВ ESU підписали договір куплі-продажу 92,79% акцій "Укртелекому". Договір підписали голова ФДМУ Олександр Рябченко та уповноважена особа ТОВ ESU Вольфганг Хертіш.

У зв'язку з необхідністю нотаріального посвідчення договору та забезпечення нотаріальної таємниці завершення процедури підписання договору відбувалося за зачиненими дверима.
ФДМУ 18 лютого 2011 р., отримав від ТОВ ESU офіційну згоду придбати пакет акцій ВАТ "Укртелеком" розміром 92,79% статутного капіталу суспільства за ціною 10 млрд 575,1 млн грн.