ua en ru

С.Тігіпко: Україна сподівається на виділення МВФ чергового траншу кредиту stand-by в середині березня

Уряд України не очікує затримки виділення своїм ключовим кредитором Міжнародним валютним фондом запланованого на березень чергового траншу кредиту stand-by і сподівається, що парламент у наступному місяці схвалить перші закони щодо пенсійної реформи, повідомив у ході візиту до Братислави віце-прем'єр України Сергій Тігіпко.
"Уряд буде вірним своїм зобов'язання і виконає те, що обіцяв МВФ", - сказав український віце-прем'єр журналістам.
Минулого місяця С.Тігіпко визнав, що країна не встигає почати пенсійну реформу у строки, узгоджені з МВФ, але вважає, що це не стане перешкодою на переговорах з місією Фонду про третій транш програми stand-by, передає Reuters.
Відповідальний за економічні питання перший віце-прем'єр Андрій Клюєв сказав напередодні, що уряд сподівається уникнути ще одного підвищення цін на газ для населення на 50%, яке передбачено у програмі співробітництва із МВФ.
МВФ наприкінці липня 2010 р. схвалив нову програму співпраці з Україною до кінця 2012 р. обсягом понад 15,2 млрд дол. і пообіцяв щокварталу виділяти фінансову підтримку для проведення українською владою реформ.
Чергова місія МВФ з 1 до 11 лютого проаналізує виконання владою умов програми stand-by і визначить можливість виділення Україні в середині березня третього траншу кредиту.