ua en ru

С.Тігіпко: Відпустка по догляду за дитиною буде зараховуватися до трудового стажу

Із впровадженням пенсійної реформи жінки отримають право не враховувати декретну відпустку при розрахунку пенсії, але відпустка по догляду за дитиною, як і раніше, буде зараховуватися до стажу. Про це заявив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко, повідомляє прес-служба партії "Сильна Україна".

"Матері отримають право не враховувати роки, коли вони перебували у декретній відпустці, для обчислення коефіцієнту заробітної плати, що визначається при виході на пенсію", - повідомив С.Тігіпко.

Він також запевнив, що відпустка по догляду за дитиною буде враховуватися до трудового стажу. "Час, проведений жінкою у відпустці по догляду за дитиною до 3 років, як і раніше, буде зараховуватися трудовий стаж ", - зазначив віце-прем'єр-міністр України.

Нагадаємо, 21 грудня 2010 р. Верховна Рада України ухвалила законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" (щодо врегулювання питання оплати одноразової відпустки у зв'язку з усиновленням дитини)" згідно з яким, жінкам, які усиновили дитину з числа дітей-сиріт старше трьох років, надається одноразова оплачувана відпустка у зв'язку з усиновленням дитини тривалістю 56 календарних днів. За відповідне рішення проголосували 233 з 378 народних депутатів,зареєстрованих у сесійній залі.