ua en ru

С.Тігіпко не бачить доцільності в продовженні пільгової ціни на газ для підприємств ГМК і хімічної промисловості в III кв. 2010 року

Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко не бачить доцільності в продовженні пільгової ціни на газ для підприємств ГМК і хімічної промисловості в III кв. 2010 р. Про це він повідомив в інтерв'ю "Комерсант-Україна", відповідаючи на запитання журналіста про доцільність такого заходу.
"Ми повинні розуміти, що на такі заходи уряд може йти лише у виняткових випадках. Чому? Коли ми йдемо на це, у нас виникає дилема. Ми підтримуємо важливий для нас сектор, в першу чергу я говорю про металургію. Але це відбувається за рахунок вчителів, лікарів, пенсіонерів, військових, яким теж складно. Так, ми бачимо нинішню ситуацію з металом, його злети і падіння, але вона не настільки погана, щоб треба було й далі йти на такі заходи. Інша справа - критична ситуація з компенсацією ПДВ . Цю проблему треба вирішувати якомога швидше, випустити облігації, які, я впевнений, будуть затребувані на ринку. Банки також із задоволенням обготівкують ці гроші ... Я б їх (пільгові ціни на газ для підприємств) не продовжував. Принаймні - в нинішній ситуації. Якщо, не дай Бог, буде криза, то до цього заходу можна повернутися. Але не зараз", - заявив С.Тігіпко.