ua en ru

С.Тігіпко не бачить радикальних перешкод на шляху до тіснішої інтеграції України з ЄС

Віце-прем'єр з питань економіки Сергій Тігіпко не бачить радикальних перешкод на шляху до тіснішої інтеграції України з ЄС, передає BBC.

"Я вважаю, що все, що стосується європейської інтеграції для нас повинно залишатися і практично залишається основним пріоритетом нашої зовнішньої політики. І якщо говорити про якісь перешкоди, не бачу особливих перешкод, перешкоди тільки в одному, що європейці, європейська інтеграція вимагають абсолютно конкретних рішень, які потрібно спільно з європейцями готувати. І якщо ми прийняли, скажімо, закон про державні закупівлі, то ми півтора місяці відпрацьовували з фахівцями Європейської комісії цей закон. Для того, щоб він був якісним, для того, щоб він був такий конкурентно спроможний. Якщо ми вже міняємо законодавство українське на європейське, то щоб уже це було сучасне законодавство. І на жаль, таких готових рішень ми сьогодні не маємо. І нам потрібно просто витрачати на це час. Але ми маємо абсолютно конкретні плани дій, Кабінет міністрів затвердив програму конкретних кроків по євроінтеграції на 2010 р. І вони абсолютно чітко прописані: хто, що і коли повинен зробити. Така ж програма дій затверджена по двом самим складним напрямам, це по інтеграції наших умов санітарного та фітосанітарного контролю, і по технічному регулюванню", - сказав він.

За словами С.Тігіпка, зараз стосовно цього готуються відповідні законодавчі кроки. "Найближчим часом Президент внесе два закони по технічному врегулюванню. Тому якихось перешкод не бачу, ми активно працюємо", - відзначив він.