ua en ru

С.Тігіпко: "Луганськтепловоз" був проданий за конкурентною ціною

Віце-прем'єр-міністр України Сергій Тігіпко вважає, що "Луганськтепловоз" був проданий за конкурентною ціною. Про це він заявив сьогодні журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.
На думку С.Тігіпка, "особливого попиту" на це підприємство не було.
"Попиту на це підприємство все-таки великого, не могло й бути. Оскільки споживач продукції - це Росія, реально технологіями там займається тільки одна компанія. Тому, я вважаю, що це і є відповідь, чому не зростала ціна. Ми отримали те, що ми отримали", - заявив С.Тігіпко.
Нагадаємо, вчора голова Фонду державного майна України (ФДМУ) Олександр Рябченко висловив журналістам припущення, що пакет акцій ВАТ "Холдингова компанія "Луганськтепловоз" у розмірі 76,001% можна було продати за 0,5 млрд грн."Не було зроблено жодного кроку, і тому ФДМУ змушений був продати завод за 410 млн грн, оскільки це була найвища ціна із запропонованих учасниками конкурсу", - заявив він.
На його думку, "Луганськтепловоз" повинен був коштувати більше. "Думаю, що сума могла б досягти 500 млн грн", - сказав О.Рябченко.
Нагадаємо, 15 червня ц.р. "Брянський машинобудівний завод" придбав 76,001% акцій ВАТ "Холдингова компанія" Луганськтепловоз "за 410 млн грн.