ua en ru

С.Тігіпко: Кабмін передбачить в остаточному проекті Податкового кодексу спрощений бухоблік для підприємств з оборотом до 3 млн грн

Кабмін України планує передбачити в остаточному проекті Податкового кодексу спрощений бухгалтерський облік для малих підприємств з оборотом до 3 млн грн. Про це на брифінгу в Кабміні заявив віце-прем'єр-міністр з економічних питань Сергій Тігіпко, передає кореспондент РБК-Україна.

При цьому він пояснив, що це одна з причин, через яку текст Податкового кодексу не був затверджений Кабміном сьогодні. "Я б не сказав, що це достатньо суперечливе питання, ми вводимо нову категорію підприємств, яка має обсяг реалізації 3 млн грн, і які повинні стати альтернативою для підприємств, які працюють сьогодні на спрощеній системі. Безумовно, ці підприємства, якщо вони вийдуть на загальну систему оподаткування, навіть маючи нульову ставку ПДВ, вони не справляться з адмініструванням ПДВ, тому ми винні максимально їм спростити бухгалтерський облік", - зазначив С.Тігіпко.
У той же час, він підкреслив, що Кабмін вирішить цю проблему до понеділка, 20 вересня.
Нагадаємо, раніше сьогодні С.Тігіпко заявив, що остаточний варіант Податкового кодексу буде представлений в Кабміні 20 вересня.