ua en ru

S&P поліпшило прогноз по рейтингу Криму з "негативного" на "стабільний"

Міжнародне рейтингове агентство Standard & poor's підвищило прогноз по рейтингу АР Крим з "негативного" на "стабільний" та підтвердило довгостроковий кредитний рейтинг на рівні " В - " і рейтинг за національною шкалою uaBBB-. Про це повідомляє прес-служба агентства.

Перегляд прогнозу обумовлений аналогічним рейтинговою дією відносно суверенних рейтингів України.

"Рейтинг Криму відображає низький рівень боргу, консервативну боргову політику та хороші фінансові показники в останні роки. Негативний вплив на рейтинги Криму надають, на нашу думку, обмежена передбачуваність доходів і дуже низька фінансова гнучкість доходів і витрат. Бюджет республіки характеризується сильною залежністю від міжбюджетних перерахувань та акцизних платежів у структурі доходів; крім того, ми відзначаємо значні потреби Криму в витратах в рамках волатильної і недофінансованої української системи міжбюджетних відносин", - йдеться в повідомленні агентства.

За оцінкою S&P, рейтинги також враховують низький рівень добробуту регіону, невисока якість управління фінансами, негативні показники ліквідності і умовні зобов'язання, що мають відношення до муніципальним утворенням і компаніям республіки.

рім того агентство обмежує прогноз по довгостроковому рейтингу Криму рівнем довгострокового суверенного рейтингу України.

Нагадаємо, 20 грудня S&P зробило "негативний" прогноз по рейтингу Криму.